Mat direkt från bonden

Som  ni vet så har jag halkat in på e-gatan med sinne för e-tillsatser och det är en hel djungel när man är ny. Jag börjar få pli på denna djungel. Börjar man bara någonstans (jag började med E 621) så är det lättare. Jag tillhör inte kategorin som läst Mats-Eric Nilssons båda böcker. Jag tillhör heller inte kategorin som tvingar n ågon annan att äta mat utan e-tillsatser. Däremot tillhör jag kategorin som själv vill bestämma över min mat och vad jag stoppar i mig och det behöver inte ta lång tid.

Hur som helst. Jag vet att de ska ha en marknad i Haga (finns motsvarigheter runt om i landet) som heter "Bondens egen Marknad". En marknad där vi får möta bönder som har egen försäljning. En marknad som inte bara öppnar upp för ekologisk mat utan även för mat som är.. ja, lite bättre vore ju oetiskt att säga men jag finner inte ord. En person du kan fråga hur djuren är uppfödda och i vilken jord potatisen är sådd. Ja, jag tycker vi ska ta tillfället i akt och se oss om vad som finns. Genom att titta på min sida får du tips om vad du kan göra och titta efter. Genom att gå på en marknad får du ännu fler idéer och tips! Ja, kolla kostar ju inget mer än tid och tid har vi gott om. Vi väljer bara hur vi prioriterar tiden.

Kolla upp när bondens egen marknad är hos dig här. I Göteborg (mer specifikt i Haga) äger den rum 15 augusti till 24 oktober. Ja, du märker väl själv att det är lätt att finna ett datum som passar. Det är under rätt lång tid.

Kommentarer

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback